Съвети за кухня
Определете формата на кухнята си. Става въпрос за съобразяване на помещението и общото разположение на самата кухня в него. Тук може да говорим за стандартен тип, каквито сме свикнали да виждаме, като права, Г-образна, П-образна, а при нестандартните може да развихрите въображението си.
Височина на работния плот. Може да се приеме, че съществува стандарт, който се движи в рамките на 85 до 90 см.
Да е разпределена по функции. Тук идеята е разпределението да е по видове дейности, например: хладилник, плот за обработване на продуктите, мивка, микровълнова фурна, фурна, котлони, съдомиялна машина. Принципът на разпределение трябва да е съобразен с това, че трябва да Ви е удобно и уютно, когато готвите или просто си правите кафе. Помислете какъв тип готвач сте-активно готвещи или от тези, които предпочитат да си поръчат готова храна. Спомнете си как готвите в кухнята, която използвате в момента. Помислете какво Ви е удобно в момента и какво искате да промените и добавите, какво и как да преразпределите.
Помислете за допълнителните електроуреди които използвате-миксер, пасатор, тостер, кафе машина и други, според нуждите и желанията Ви. Ако имате място помислете, дали пералната машина ще е в кухнята или има по-подходящо място за нея.